Šta je Rhinostop®?

Rhinostop® brzo i efikasno ublažava većinu simptoma prehlade i gripe (a sprečava i simptome alergijskog rinitisa), kao što su:

 1. kongestija sluznice nosa i sinusa i začepljen nos,
 2.  osećaj pritiska i bola u nosu i sinusima,
 3.  pojačana sekrecija iz nosa,
 4.  šmrcanje,
 5. kijanje,
 6.  kašljanje,
 7.  crvenilo i otok sluznice nosa,
 8.  crvenilo očiju i otok očnih kapaka,
 9.  osećaj peckanja očiju,
 10.  pojačano suzenje iz očiju,
 11.  povišena telesna temperatura,
 12.  glavobolja i drugi bolovi,
 13.  grlobolja ili osećaj nelagode, grebanja i žarenja u grlu,

Rhinostop® dodatno poboljšava san i kvalitet spavanja te doprinosi poboljšanju opšteg stanja pacijenata.

Rhinostop® je pažljivo dizajniran višekomponentni lek, prvenstveno s ciljem brzog i efikasnog poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta i što bržeg povratka normalnom funkcionisanju  i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

U sprovedenom kliničkom ispitivanju Rhinostop® je dokazao značajno bolju efikasnost I delovanje na širi spektar simptoma u odnosu na monokomponentne preparate (npr. paracetamol od 500 mg).

U ispitivanju koje se odnosilo na otklanjanje vodećih simptoma prehlade (temperatura, glavobolja, bol u području lica, otok očnih kapaka, osetljivost lica na pritisak i lupkanje, začepljenost nosa, curenje iz nosa, crvenilo i otok nosnih školjki) Rhinostop® je delovao na sve ispitivane simptome i pokazao se efikasnijim u pogledu svih analiziranih parametara.

Prema subjektivnoj proceni pacijenata i objektivnoj proceni lekara, Rhinostop® je ocenjen kao bolji i prihvatljiviji lek u lečenju prehlade.

Rhinostop® –  pakovanje tablete:

 • kutija s 10 tableta

 

Rhinostop® – sastav:

 • 1 tableta sadrži: paracetamol 251,0 mg, pseudoefedrin hidrohlorid 61,20 mg, hlorfenamin maleat 2,54 mg

 

Rhinostop® sadržava:

 • paracetamol – analgetik i antipiretik koji snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja glavobolju i bolove u mišićima i zglobovima
 • pseudoefedrin – dekongestiv koji smanjuje otok disajnih puteva, poboljšava njihovu prohodnost, smanjuje prekomerni sekret u nosnim sinusima, olakšava disanje
 • hlorfenamin – antihistaminik koji smanjuje otok sluznice nosa i pritisak u sinusima, smanjuje šmrcanje, smanjuje suzenje i indirektni kašalj, posebno po noći, jer olakšava uspavljivanje i poboljšava kvalitet spavanja.

U preporučenim dozama Rhinostop® se dobro podnosi, a neželjeni efekti su retki, blagog do umerenog intenziteta.

Uz Rhinostop® nemojte primenjivati druge lekove koji sadrže paracetamol ili lekove koji se primenjuju u terapiji smanjenja simptoma začepljenosti nosa.

Za više informacija o neželjenim efektima, upozorenjima i kontraindikacijama za primenu pogledajte sadržaj na podstranici Uputstvo za pacijenta.