Šta je Rhinostop®?

Rhinostop® brzo i efikasno ublažava većinu simptoma prehlade i gripe (a sprečava i simptome alergijskog rinitisa), kao što su:

 1. kongestija sluznice nosa i sinusa i začepljen nos,
 2. osjećaj pritiska i bola u nosu i sinusima,
 3. pojačana sekrecija iz nosa,
 4. šmrcanje,
 5. kihanje,
 6. kašljanje,
 7. crvenilo i otok sluznice nosa,
 8. crvenilo očiju i otok očnih kapaka,
 9. osjećaj peckanja očiju,
 10. pojačano suzenje iz očiju,
 11. povišena tjelesna temperatura,
 12. glavobolja i drugi bolovi,
 13. grlobolja ili osjećaj nelagode, grebanja i žarenja u grlu,

Rhinostop® dodatno poboljšava san i kvalitet spavanja te doprinosi poboljšanju općeg stanja pacijenata.

Rhinostop® je pažljivo dizajniran višekomponentni lijek, prvenstveno s ciljem brzog i efikasnog poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta i što bržeg povratka normalnom funkcioniranju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

U sprovedenom kliničkom ispitivanju Rhinostop® je dokazao značajno bolju efikasnost te djelovanje na širi spektar simptoma u odnosu na monokomponentne preparate (npr. paracetamol od 500 mg).

U ispitivanju koje se odnosilo na otklanjanje vodećih simptoma prehlade (temperatura, glavobolja, bol u području lica, otok očnih kapaka, osjetljivost lica na pritisak i lupkanje, začepljenost nosa, curenje iz nosa, crvenilo i otok nosnih školjki) Rhinostop® je djelovao na sve ispitivane simptome i pokazao se efikasnijim u pogledu svih analiziranih parametara.

Prema subjektivnoj procjeni pacijenata i objektivnoj procjeni ljekara, Rhinostop® je ocijenjen kao bolji i prihvatljiviji lijek u liječenju prehlade.

rhinostop-pakovanje-tablete-i-sirup

Rhinostop® –  pakovanje:

 • kutija s 10 tableta
 • bočica sa 100 ml sirupa.

 

Rhinostop® – sastav:

 • 1 tableta sadrži: paracetamol 251,0 mg, pseudoefedrin hidrohlorid 61,20 mg, hlorfenamin maleat 2,54 mg
 • 5 ml sirupa sadrži: paracetamol 101,0 mg, pseudoefedrin hidrohlorid 20,20 mg, hlorfenamin maleat 1,01 mg.

 

Rhinostop® sadržava:

 • paracetamol – analgetik i antipiretik koji snižava povišenu tjelesnu temperaturu, otklanja glavobolju i bolove u mišićima i zglobovima
 • pseudoefedrin – dekongestiv koji smanjuje otok disajnih puteva, poboljšava njihovu prohodnost, smanjuje prekomjerni sekret u nosnim sinusima, olakšava disanje
 • hlorfenamin – antihistaminik koji smanjuje otok sluznice nosa i pritisak u sinusima, smanjuje šmrcanje, smanjuje suzenje i indirektni kašalj, posebno po noći, jer olakšava uspavljivanje i poboljšava kvalitet spavanja.

U preporučenim dozama Rhinostop® se dobro podnosi, a neželjeni efekti su rijetki, blagog do umjerenog intenziteta.
Uz Rhinostop® nemojte primjenjivati druge lijekove koji sadrže paracetamol ili lijekove koji se primjenjuju u terapiji smanjenja simptoma začepljenosti nosa.
Za više informacija o neželjenim efektima, upozorenjima i kontraindikacijama za primjenu pogledajte sadržaj na podstranici Uputstvo za pacijenta.